رد درخواست اعاده دادرسی آروین قهرمانی، جوان یهودی محکوم به اعدام

 

 

 خبرگزاری هرانا – درخواست اعاده دادرسی آروین قهرمانی (ناتانل)، جوان یهودی ایرانی که در جریان یک نزاع منجر به مرگ یک نفر، بازداشت و به اعدام محکوم شده بود، در دیوان عالی کشور رد شد. هم اکنون برخی از چهره‌های مطرح از جمله تعدادی از چهره های هنری، در تلاش برای کسب رضایت از اولیای دم مقتول، به عنوان آخرین راه نجات این زندانی از مجازات اعدام هستند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، درخواست اعاده دادرسی آروین قهرمانی (ناتانل)، در دیوان عالی کشور رد شد.

عدم پذیرش درخواست اعاده دادرسی پرونده آروین قهرمانی، هفته گذشته به وکلای سابق وی ابلاغ شده است. وکیل مدافع جدید وی به همراه برخی از چهره های هنری و مردمی، آخرین راه نجات این زندانی از مجازات اعدام را اخذ رضایت اولیای دم مقتول می‌دانند و در این رابطه به تلاش های خود ادامه می دهند.

آروین قهرمانی هم اکنون در زندان دیزل آباد کرمانشاه بسر میبرد. آقای قهرمانی دو سال پیش در جریان یک نزاع که منجر به مرگ امیر شکری، یک شهروند مسلمان شد، دستگیر و در یک پروسه قضایی کوتاه به اعدام محکوم شد. تا به این لحظه تلاش‌های خانواده آروین برای جلب رضایت خانواده مقتول و پرداخت دیه، با توجه به تفاوت در قوانین قصاص مبتنی بر مذهب، بی‌ نتیجه مانده است. خانواده مقتول تا به امروز از پذیرش هرگونه دیه امتناع کرده و بر اجرای حکم اعدام اصرار داشته اند.

مادر آروین قهرمانی در یک فایل صوتی که چندی پیش در شبکه های اجتماعی منتشر شد، از عموم مردم درخواست کمک کرد و گفت: “برای آروین دعا کنید تا فرزندم یک بار دیگر به خانه برگردد”. این درخواست در حالی صورت گرفت که انجمن کلیمیان ایران و کرمانشاه نیز به‌ طور مداوم تلاش کرده‌اند تا رضایت خانواده شاکی را جلب کنند، اما تاکنون هیچ یک از تلاش‌های آنان به نتیجه نرسیده است.

دکتر همایون سامه‌ یح، رئیس انجمن کلیمیان ایران نیز، چندی پیش در توضیحات خود خطاب به تعدادی از شهروندان توضیح داده بود که” تقاضاهای ملاقات با خانواده مقتول و نیز با امام جمعه جدید کرمانشاه، حجت الاسلام حاج شیخ محمد حسن رحیمیان، رد شده‌اند”. همچنین تلاش‌های وی و سایر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله نماینده نطنز برای میانجیگری و جلب رضایت خانواده مقتول نیز به نتیجه نرسیده است. پیشنهاداتی از جمله ساختن یک مدرسه به نام مقتول علاوه بر تامین دیه نیز مورد پذیرش اولیای دم قرار نگرفته است.

این پرونده نگرانی‌های بسیاری را در جامعه یهودیان ایران برانگیخته است. فعالان حقوق بشر بر این باورند که احکام قصاص و تفاوت‌هایی که در اجرای قوانین بین مسلمانان و غیر مسلمانان وجود دارد، نشانگر تبعیض سیستماتیک علیه اقلیت‌های مذهبی در ایران است. قوانین قصاص در ایران بر اساس ایدئولوژی دینی تنظیم شده و در بسیاری از موارد به نفع شهروند مسلمان تبعیض‌آمیز است.

با افزایش گمانه زنی ها در مورد احتمال اعدام این جوان ۲۰ ساله در صورت عدم کسب رضایت از اولیای دم مقتول، جامعه یهودیان ایران و حامیان حقوق بشر در داخل و خارج از کشور همچنان به تلاش‌های خود برای جلوگیری از این اعدام ادامه می‌دهند.

لازم به ذکر است با توجه به اینکه از نگاه فقه و قانون، یکی از شرایط قصاص، تساوی قاتل و مقتول در دین است، فقهای شیعه و بالطبع قانون گذار، به طور مطلق می‌گویند مسلمان به عوض کافر اعم از ذمی (اهل کتاب) یا غیرذمی کشته نمى‌شود.

در صورت قتل، مسلمان قصاص نخواهد شد فقط محکوم به پرداخت دیه و مجازات تعزیری میشود، ولی در مقابل کشتن کافر غیر ذمی حتی کافر «مستأمن» و «معاهد» بنابر نظر مشهور، علاوه بر اینکه قصاص منتفی است دیه نیز از مسلمان منتفی خواهد بود.

عدم برابری شهروندان در مقابل قانون از جمله مواردی است که سازمان های مدافع حقوق بشر آن را مانعی بر سر راه دادرسی عادلانه در کشور و تحقق حقوق شهروندی می دانند.

اطمینان از عدم مجازات عادلانه از بابت قتل شهروندان غیرمسلمان، تاکنون زمینه ساز قتل خودسرانه تعداد پرشماری از شهروندان به خصوص بهاییان ایران توسط عناصر تندرو شده است.

 

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت آگاه صادقی، شهروند بهائی

زندان‌های ایران مکان‌هایی پر از رنج بی‌پایان هستند

تداوم بازداشت چهار متهم پرونده “شهرک اکباتان” در بازداشتگاه اطلاعات سپاه