صدوپنجاه‌ و هفتمین شماره از ماهنامه‌ خط صلح منتشر شد

 

خبرگزاری هرانا – صدوپنجاه‌وهفتمین شماره از ماهنامه خط صلح به کوشش مدافعان حقوق بشر و جمعی از کنشگران مدنی منتشر شد.

فایل پی دی اف را دانلود کنید

حجاب اجباری به یکی از نمادهای سلطه‌ی ایدئولوژیک نظام جمهوری اسلامی در ایران بدل شده است. حجابی که پس از انقلاب ۵۷ بر زنان تحمیل شد. حاکمیت در دهه‌های مختلف، هرچه از دستش آمده انجام داده تا اجبار حجاب و سیطره‌ی حکومت بر حق انتخاب زن ایرانی را ابقا کند، اما در همه‌ی این دوران، با ایستادگی زنان ایرانی مواجه شد تا جایی که به جنبش اعتراضی ۱۴۰۱ و شعار «زن، زندگی، آزادی» رسید.

از جنبش مهسا در سال ۱۴۰۱ به بعد هم نظام سیاسی در ایران پس از یک عقب نشینی کوتاه مدت، تلاش کرده تا با طراحی لوایح و طرح‌هایی جدید و لباس قانون پوشاندن بر سرکوب حقوق زنان و اعمال شدیدتر حجاب اجباری، آب رفته را به جوی بازگرداند. زمانی لایحه‌ «عفاف و حجاب» از سوی قوه‌ی قضاییه و دولت به مجلس رفت و حال هم در آخرین اقدام و با طرحی شبیه به گشت ارشاد دیروز، طرحی موسوم به «طرح نور» در ایران در حال اجراست که با ابزار انتظامی و برخورد با زنان ایرانی، تحمیل حجاب اجباری را بر آنان ادامه دهد. این طرح ماهنامه‌ی خط صلح را بر آن داشت تا با پرونده‌ای با نام «تاریکی نور» به بررسی و مداقه در این خصوص بپردازد.

در همین راستا ماهنامه‌ی خط صلح به سراغ دکتر فاطمه موسوی‌ویایه، جامعه‌شناس و عضو گروه مطالعات زنان انجمن جامعه شناسی رفت تا با ایشان به بحث و بررسی طرح نور بپردازد. فاطمه موسوی هم ضمن خشونت عریان و رسمی توسط پلیس خواندن طرح نور به خط صلح گفت که «طرح نور» تنها مجوز سیاسی دارد و نه قانونی.

خط صلح هم‌چنین در گفتگوی دیگری با دکتر احمد بخارایی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه به بحث و بررسی در خصوص مسئله‌ی حجاب اجباری و طرح‌هایی چون طرح نور در ایران پرداخت. احمد بخارایی به خط صلح گفت که بحث حجاب در ایران، یک موضوع سیاسی برای نظام سیاسی است. او هم‌چنین تاکید کرد که الان در ایران «ایدئولوژی با قدرت و سیاست پیوند خورده و به نقابی برای اتحاد میان قدرت و ثروت بدل شده‌ است.»

خط صلح در گفتگوی دیگری نیز در خارج از پرونده‌ی ویژه‌ی این شماره، با موضوع تکلیف پاسخگویی حاکمان به مردم، به سراغ دکتر علی اکبر گرجی‌ازندریانی، عضو پیشین معاونت حقوقی ریاست جمهوری رفت تا با او در این خصوص گفتگو کند. دکتر گرجی نیز ضمن پاسخ به پرسش‌های خط صلح، با طرح مسئله‌ی عدم استقلال دستگاه قضایی نسبت به رهبری گفت که «اساساً کسی به فکرش هم خطور نمی‌کند که زمانی دستگاه قضایی بتواند وارد موضوعاتی بشود که رهبری در آن حوزه‌ها اعمال صلاحیت می‌کند.»

صدوپنجاه‌وهفتمین شماره‌ی ماهنامه‌ی خط صلح هم‌چنین همراه است با مطالب و اظهارنظراتی از:

احسان حقی، علیرضا گودرزی، سینا یوسفی، مرضیه محبی، محمدهادی جعفرپور، الهه امانی، حسن فرشتیان، مجید شیعه‌علی، فاران فنائیان، هرمز شریفیان، عبدالله بائی‌لاشکی، پدرام تحسینی، صغری رحیمی، علی کلائی، دلبر توکلی، امید اقدمی، پویان خوشحال، مرتضی هامونیان، صبا آلاله و جمعی دیگر از فعالان حقوق بشر.

لینک دانلود مستقیم فایل پی.دی.اف ماهنامه‌ی خط صلح:

در این شماره می‌خوانید:

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت آگاه صادقی، شهروند بهائی

زندان‌های ایران مکان‌هایی پر از رنج بی‌پایان هستند

تداوم بازداشت چهار متهم پرونده “شهرک اکباتان” در بازداشتگاه اطلاعات سپاه