رد شدن به محتوای اصلی

دادگاه تجدیدنظر؛ چهار شهروند بهایی مجموعا به ۴ سال حبس محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – دادگاه تجدیدنظر استان البرز، محکومیت ابوالفضل انصاری، روح الله زیبایی، روئین کهنسال و محمدصادق رضایی، چهار شهروند بهایی را عینا تایید کرد. این حکم روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت در دادگاه به آنها ابلاغ شد. این شهروندان پیشتر توسط دادگاه انقلاب کرج از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع بهائیت” مجموعا به ۴ سال حبس محکوم شده بودند. دادگاه برای صدور حکم به مواردی ازجمله “دفاع متهمان مبنی بر اینکه تبلیغ بهائیت یک امر دینی است” استناد کرد. این رای در حالی صادر شده که سال ۹۷ شعبه‌ای از دادگاه تجدید نظر استان البرز، با استناد به اینکه اساسا تبلیغ آئین بهایی تبلیغ علیه نظام نیست یک شهروند بهایی را از این اتهام تبرئه کرده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان البرز محکومیت ابوالفضل انصاری، روح الله زیبایی، روئین کهنسال و محمدصادق رضایی، چهار شهروند بهایی را عینا تایید کرد.

این حکم روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ پس از حضور این شهروندان در دادگاه به آنها ابلاغ شد.

این شهروندان پیشتر در مرحله بدوی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی عاصف الحسینی، هر کدام از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع فرقه ضاله بهائیت” به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.

در متن دادنامه صادره در دادگاه بدوی درخصوص این افراد آمده بود: “درخصوص اتهام آقای روئین کهنسال فرزند محمدعلی، محمدصادق رضایی فرزند علی اکبر، ابوالفضل انصاری فرزند ابوالحسن و روح الله زیبائی فرزند غلام، مبنی بر فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و به نفع فرقه ضاله بهائیت با توجه به گزارش اداره کل اطلاعات استان البرز و دفاع بلاوجه آنان و توجیه بلاوجه متهمان مبنی بر اینکه تبلیغ بهائیت یک امر دینی است با استفاده از اظهارنظر بعضی از همکاران ما که با مسائل امنیتی آشنایی ندارند یا مسائل دینی و اعتقادی را خوب نمی‌شناسند یا در رابطه با بیت العدل یعنی مرکز بهائیت که مولود نامشروع انگلیسی این روباه پیر که در اسرائیل مستقر است، آشنائی ندارند و با توجه به مجموع محتویات پرونده بزه انتسابی نامبردگان محرز و مسلم بوده و به استناد ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ هر یک از نامبردگان را به تحمل یک سال حبس محکوم می‌نماید”.

این رای در حالی صادر شده که سال ۹۷ شعبه‌ای از دادگاه تجدید نظر استان البرز، با استناد به اینکه اساسا تبلیغ آئین بهایی تبلیغ علیه نظام نیست یک شهروند بهایی را از این اتهام تبرئه کرده بود.

یک منبع مطلع از وضعیت این شهروندان، درخصوص وضعیت روح الله زیبائی به هرانا گفت: «در شرایطی این حکم سنگین را برای ایشان صادر کردند که آقای زیبائی با داشتن ۳۸۱ بخیه در بدن و نداشتن پای چپ از زیر زانو و نداشتن یک کلیه و یک کتف شکسته معیوب که عصب‌های آن ضعیف شده و عملا کارایی نداشته و پای راستش پوست ندارد و در اثر جراحات وارده در تصادف لخته‌های خون وارد ریه او شده آمبولی ریه شد؛ و از نظر تتفسی مشکل داشته تحت مراقب‌های پزشکی است. وی ۱۶ ماه از دوران خدمتش را در زمان جنگ ایران و عراق در جبهه جنوب سپری کرد که سه بار هم در دهلاویه و سوسنگرد و اهواز زخمی شد و یک پرده گوشش را در اثر موج انفجار از دست داد. اما به علت بهائی بودن زیر پوشش بنیاد شهید و جانبازان قرار نگرفت. ایشان با این وضعیت جسمی و نقص عضو که فقط فعالیت در شبکه های واتساپ و تلگرام در میان دوستان بهائی خود را داشت به اتهام تبلیغ علیه نظام به مدت یک ماه در سلول انفرادی بازداشت بود و در این مدت به علت بد بودن غذای زندان از خوردن نهار و شام خود را محروم کرد. حالا او را به یکسال زندان محکوم کردند. ایشان دارای دو فرزند دختر است که در سال ۹۰ مامورین امنیتی آنها را به علت تشکیل جلسه مذهبی دعا در منزلشان بازداشت. آنها مدتی بعد آزاد شدند و نهایتا مجبور به ترک کشور شدند.»

این منبع مطلع در ادامه در خصوص ابوالفضل انصاری نیز به هرانا گفت: “آقای انصاری از نارسایی قلبی رنج می‌برد و قلب ایشان با باطری کار می‌کند. از همین رو فشارهای روانی و عصبی می‌تواند عواقب جبران ناپذیری برای سلامتی ایشان به بار بیاورد”.

ابوالفضل انصاری و روح الله زیبایی در تاریخ ۱۲ مردادماه ۹۸ و روئین کهنسال در تاریخ ۱۳ مردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منازل خود در کرج بازداشت و به سلول های انفرادی اندرزگاه ۸ زندان رجایی شهر کرج موسوم به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شده بودند.

بازداشت آقای زیبایی توسط هفت تن از نیروهای امنیتی و در منزل شخصی وی در باغستان کرج صورت گرفته بود. مامورین پس از بازداشت ضمن تفتیش منزل، تلفن همراه و کامپیوتر شخصی ایشان را نیز ضبط کرده و با خود برده بودند. بازداشت آقای انصاری نیز توسط افرادی صورت گرفت که با ارائه کارت شناسایی خود را ماموران نیروی انتظامی معرفی کرده بودند.

این شهروندان بهایی طی مراحل بازجویی به “فعالیت تبلیغی علیه نظام” متهم شده و در شهریورماه ۹۸ با پایان مراحل بازجویی با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۳۹۸ بدون حضور وکلای انتخابی آنها در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج برگزار شده بود. متهمان در اعتراض به این امر در زمان برگزاری دادگاه سکوت کرده بودند. یک منبع نزدیک به خانواده یکی از این شهروندان پیشتر در این خصوص به هرانا گفته بود: “پس از مراجعه وکلای این شهروندان به دادگاه، رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب کرج اجازه مطالعه پرونده متهمان را به آنها نداد؛ قاضی دادگاه با زبان تهدید از وکلا خواسته تا از وکالت آنها دست بردارند تا وکلای تسخیری جایگزین آنها شوند و در غیر اینصورت اجازه حضور در دادگاه را نخواهند داشت”.

گفتنی است منزل روح الله زیبایی پیشتر در دی ماه سال ۸۹ نیز توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش و ضبط  وسایل شخصی قرار گرفته و خود او نیز احضار شده بود.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

نوشته دادگاه تجدیدنظر؛ چهار شهروند بهایی مجموعا به ۴ سال حبس محکوم شدند اولین بار در خبرگزاری هرانا پدیدار شد.



نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کتاب چرا خدا وجود ندارد آرمین نوابی

دانلود کتاب چرا خدا وجود ندارد نوشته آرمین نوابی

اولین اعتصاب در سال جدید؛ کارگران راه آهن خراسان دست از کار کشیدند

    کارگران خط و ابنیه فنی در کرمان. آرشیو    کارگران راه آهن خراسان روز چهارشنبه اول فروردین، به دلیل پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود دست از کار کشیدند تا عملا نخستین اعتصاب کارگری در سال جدید را رقم بزنند. کانال تلگرامی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن نوشت که حقوق و مزایای آخر سال این کارکنان پرداخت نشده و با قرار گرفتن در ماه رمضان و ایام نوروز، آنها با مشکلات متعددی روبرو شده‌اند. مشکلات کارگران راه‌آهن تنها مربوط به یک استان خاص نیست و در بسیاری از استان‌ها این روند حاکم است. در این ارتباط، خبرگزاری ایلنا روز ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که شماری از کارگران پیمانکاری شاغل راه‌آهن که در بخش نگهداری از خطوط ریلی کار می‌کنند، می‌گویند: «بخشی از حقوق ماه گذشته را طلبکاریم و در عین حال، با سپری شدن روز مرد، عید مبعث و ۲۲ بهمن خبری از پرداخت مزایای این ایام نیست.» ایلنا تاکید کرده بود آن‌ها خواستار رفع تبعیض در پاداش، حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی و قرارداد مستقیم هستند. آن گونه که گزارش‌ها نشان می‌دهد، کارگران پیمانی راه آهن از مزد کمتر و شمار

حقوق پایمال شده مردم قشقایی

حقوق پایمال مردم قشقایی ها در بخش اول نگاهی بسیار مختصر به تاریخ قشقایی ها می اندازم و به معرفی ایل قشقایی می پردازم و در بخش دوم به حقوق سلب شده قشقایی ها توسط دولت جمهوری اسلامی ایران خواهم پرداخت. مردم قشقایی در تاریخ معاصر ایران قشقایی ها ترک زبان هستند و به گویشی از زبان های اغوز غربی تکلم می کنند، مرکز اصلی ایل قشقایی در استان فارس است.