رد شدن به محتوای اصلی

گزارشی از اعدام یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه، حکم اعدام یک خواننده رپ زیر زمینی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد. وی متهم است که در شهریور ماه ۹۶، به همراه دوستش مدیر یک استودیوی ضبط صدا را به قتل رسانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از برنا، روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه، حکم اعدام یک خواننده رپ زیر زمینی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد.

بر اساس این گزارش، متهم به قتل، جوانی ۱۸ ساله و خواننده رپ بوده است. نهم شهریور ماه ۹۶ به همراه دوستش وارد استودیوی ضبط صدا در شهرک ولیعصر شد. صاحب استودیو، پسری ۲۰ ساله به نام پوریا بود که خواننده زیرزمینی او را با شلیک گلوله به قتل رساند و پس از سرقت از آنجا به همراه دوستش فرار کرد.

به‌دنبال این حادثه، تیمی از کارآگاهان جنایی، تحقیقات خود را در این پرونده آغاز کردند و با بررسی تصاویر دوربین مداربسته اطراف ساختمان و مکالمات تلفنی مقتول، موفق به شناسایی عاملان این جنایت شدند. پس از گذشت حدودا دو هفته، ۲ متهم ۱۸ و ۱۷ ساله بازداشت شدند و خواننده زیرزمینی در بازجویی‌ها به ارتکاب قتل اعتراف کرد.

متهم گفت: “قصدم سرقت بود نه جنایت. حدود ۱۰۰ میلیون تومان بدهکار بودم. این پول را هم برای تهیه آلبوم موسیقی قرض گرفته و نتوانسته بودم آن‌را پرداخت کنم. همین شد که نقشه کشیدم تا با دوستم به استودیوی پوریا (مقتول) برویم و تجهیزات آنجا را سرقت کنیم”.

او ادامه داد: “یک روز پیش از حادثه به همراه دوستم به استودیو رفتیم، اما آن روز پوریا (مقتول) عجله داشت و رفت. روز بعد دوباره به آنجا رفتیم. به او گفته بودم که می‌خواهم درخصوص تهیه آلبوم صحبت کنم. وقتی رسیدیم به داخل اتاق رفتم و می‌خواستم تجهیزات استودیو را سرقت کنم که ناگهان پوریا بالای سرم ظاهر شد. قرار بود دوستم با چاقو او را تهدید کند، اما آنقدر هول شدم که ناگهان اسلحه‌ای را که همراهم برده بودم از جیبم بیرون آوردم و ناخواسته شلیک کردم. سپس یک میکروفن که حدود ۷ تا ۱۰ میلیون تومان ارزش داشت سرقت و  عابربانک مقتول را هم برداشتیم که فقط ۱۵۰ هزار تومان از آن برداشت کردیم”.

متهم در ادامه اظهار داشت: “تحصیلاتم سیکل است و خیاط هستم، اما از بچگی به‌ خاطر صدای خوبی که داشتم به خوانندگی علاقه‌مند شدم. ۲ سالی می‌شد که خواننده بودم و رپ می‌خواندم. چند آهنگ خوانده‌ام و شعرهایش را هم خودم گفته‌ام. قرار بود به‌زودی چند آهنگ دیگر در استودیوی مقتول بخوانم و او آلبوم مرا در اینستاگرام و تلگرام منتشر کند تا بیشتر معروف شوم که نشد”.

با اعترافات متهم، او و شریکش به محل حادثه منتقل شدند و صحنه قتل را بازسازی کردند. پس از تکمیل تحقیقات، قاضی برای خواننده زیرزمینی به اتهام «قتل»، کیفرخواست صادر کرد و پرونده به دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. متهم به قتل و شریکش در شعبه پنجم دادگاه کیفری استان تهران پای میزمحاکمه رفتند؛ متهم ردیف اول این پرونده به اعدام و همراهش به ۳ سال زندان محکوم شد.

متهمان به حکم اعتراض کرده و پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده شد و به تأیید قضات دیوان رسید. پس از قطعی شدن حکم، پرونده برای انجام مقدمات اجرای حکم به شعبه اجرای احکام دادسرای جنایی تهران فرستاده شد و محکوم به اعدام، چهارشنبه گذشته پای چوبه دار رفت.

لازم به یادآوری است که هرانا پیشتر در تاریخ ٣ اردیبهشت ماه، از اجرای حکم اعدام دستکم هفت زندانی در زندان رجایی شهر کرج خبر داده بود. این زندانیان که غالبا به اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بودند، روز یکشنبه ۳۱ فروردین، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند.

بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۸ شهروند اعدام شدند و ۱۰۸ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۵ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

نوشته گزارشی از اعدام یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج اولین بار در خبرگزاری هرانا پدیدار شد.



source https://www.hra-news.org/2020/hranews/a-24550/

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کتاب چرا خدا وجود ندارد آرمین نوابی

دانلود کتاب چرا خدا وجود ندارد نوشته آرمین نوابی

اولین اعتصاب در سال جدید؛ کارگران راه آهن خراسان دست از کار کشیدند

    کارگران خط و ابنیه فنی در کرمان. آرشیو    کارگران راه آهن خراسان روز چهارشنبه اول فروردین، به دلیل پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود دست از کار کشیدند تا عملا نخستین اعتصاب کارگری در سال جدید را رقم بزنند. کانال تلگرامی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن نوشت که حقوق و مزایای آخر سال این کارکنان پرداخت نشده و با قرار گرفتن در ماه رمضان و ایام نوروز، آنها با مشکلات متعددی روبرو شده‌اند. مشکلات کارگران راه‌آهن تنها مربوط به یک استان خاص نیست و در بسیاری از استان‌ها این روند حاکم است. در این ارتباط، خبرگزاری ایلنا روز ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که شماری از کارگران پیمانکاری شاغل راه‌آهن که در بخش نگهداری از خطوط ریلی کار می‌کنند، می‌گویند: «بخشی از حقوق ماه گذشته را طلبکاریم و در عین حال، با سپری شدن روز مرد، عید مبعث و ۲۲ بهمن خبری از پرداخت مزایای این ایام نیست.» ایلنا تاکید کرده بود آن‌ها خواستار رفع تبعیض در پاداش، حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی و قرارداد مستقیم هستند. آن گونه که گزارش‌ها نشان می‌دهد، کارگران پیمانی راه آهن از مزد کمتر و شمار

حقوق پایمال شده مردم قشقایی

حقوق پایمال مردم قشقایی ها در بخش اول نگاهی بسیار مختصر به تاریخ قشقایی ها می اندازم و به معرفی ایل قشقایی می پردازم و در بخش دوم به حقوق سلب شده قشقایی ها توسط دولت جمهوری اسلامی ایران خواهم پرداخت. مردم قشقایی در تاریخ معاصر ایران قشقایی ها ترک زبان هستند و به گویشی از زبان های اغوز غربی تکلم می کنند، مرکز اصلی ایل قشقایی در استان فارس است.