رد شدن به محتوای اصلی

گزارشی از اعدام یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه، حکم اعدام یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد. وی متهم است که در سال های ۶۹ و ۷۲ اقدام به قتل یک مغاره دار و یک راننده کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از همشهری، روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج اعدام شد.

بر اساس این گزارش، در تاریخ ۱۹ دی ماه سال ۶۹ گزارش سرقت به اداره شهربانی شهرستان گنبدکاووس اعلام شد و ماموران پس از حضور در محل حادثه با جسد صاحب مغازه فرش‌فروشی روبرو شدند.

در تحقیقات پلیس فردی به نام بابک و همراهش به اتهام سرقت و قتل تحت تعقیب قرار گرفتند و بعد از ۴ سال بابک در تهران بازداشت می‌شود.

مرد جوان در تحقیقات اولیه به قتل مرد فرش‌فروش اعتراف کرد و گفت: “مدتی قبل با یک مرد افغانستانی به‌نام اصغر آشنا شدم. او باربر بود و به من گفت مرد فرش‌فروشی را می‌شناسد که وضع مالی خوبی دارد و برای او چندین بار فرش برده است. گفت اگر از مغازه‌اش سرقت کنیم پولدار می‌شویم”.

وی افزود: “روز حادثه به‌همراه اصغر و به بهانه خرید فرش به مغازه مقتول رفتیم. بعد از چند سؤال و جواب چاقو را درآورده و به او حمله کردم. بعد از کشتن مرد میانسال هر چه در مغازه بود سرقت کردیم. وسایل سرقتی را تقسیم کرده و از هم جدا شدیم. شب اول را در خانه خواهرم در یکی از شهرستان‌ها گذراندم و بعد از آن از این شهر به آن شهر می‌رفتم تا دستگیر نشوم.”

سپس متهم به یک قتل دیگر اعتراف کرد و گفت: “سال ۷۲ برای کار به خوزستان رفتم و در کوره آجرپزخانه‌ای مشغول کار شدم. در آنجا نیاز به چند کارگر داشتند. یکی از کارگرها به‌نام قاسم که او نیز افغانستانی بود به من پیشنهاد داد برای پیدا کردن کارگر به تهران برویم”.

او ادامه داد: “آن زمان عاشق خودروی پیکان جوانان بودم و برای همین از قاسم خواستم برای رفتن به تهران حتماً پیکان جوانان کرایه کند. راننده قبول کرد که در ازای ۱۱ هزار تومان ما را به تهران ببرد. اما در راه با قاسم تصمیم گرفتیم که خودروی پیکان را سرقت کنیم. به‌همین دلیل راهی بهشت‌زهرا شدیم و در آنجا با پارچه‌ای راننده جوان را خفه کردیم. پیکان را سرقت کردیم و به مبلغ ۲۰۰ هزار تومان فروختیم و پول آن را بین خودمان تقسیم کردیم و قاسم را هم بعد از این ماجرا دیگر ندیدم”.

بابک به اتهام دو قتل عمد در دادگاه جنایی به اعدام محکوم شد و این حکم در دیوان عالی کشور نیز تأیید شد و با گذشت ۲۶ سال از این پرونده متهم سحرگاه چهارشنبه گذشته اعدام شد.

لازم به یادآوری است که هرانا پیشتر در تاریخ ٣ اردیبهشت ماه، از اجرای حکم اعدام دستکم هفت زندانی در زندان رجایی شهر کرج خبر داده بود. این زندانیان که غالبا به اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بودند، روز یکشنبه ۳۱ فروردین، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند.

بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۸ شهروند اعدام شدند و ۱۰۸ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۵ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

نوشته گزارشی از اعدام یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج اولین بار در خبرگزاری هرانا پدیدار شد.



source https://www.hra-news.org/2020/hranews/a-24563/

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کتاب چرا خدا وجود ندارد آرمین نوابی

دانلود کتاب چرا خدا وجود ندارد نوشته آرمین نوابی

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت آگاه صادقی، شهروند بهائی

        خبرگزاری هرانا – آگاه صادقی، شهروند بهائی ساکن بوکان علیرغم گذشت حدود سه هفته از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد. بی خبری از وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان وی را در پی داشته است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آگاه صادقی، شهروند بهائی کماکان در بازداشت بسر میبرد. یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “آقای صادقی حدود سه هفته پیش توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شد. پیگیری نزدیکان این شهروند بهائی جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت و محل نگهداری وی تاکنون بی نتیجه بوده است، امری که به افزایش نگرانی های خانواده این شهروند منجر شده است.” بر اساس گزارشاتی که به دست هرانا رسیده است، ماموران پس از بازداشت این شهروند، به منزل شخصی وی مراجعه کرده و ضمن تفتیش محل، برخی از لوازم شخصی او و خانواده اش را ضبط کرده اند. شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق

بهشت بهانه ای برای جهنم کردن دنیاست

چون درک و فهم ما از زندگی خیلی ناچیز هست و میدونیم که هر لحظه ممکنه یک مصیبتی به ما وارد بشه زندگی توی همچین شرایطی خیلی دشوار و نگران کننده هست و ما براش یک راه حل میسازیم مردم میرن از فال گیر ها و آخوندها میپرسن تا یک سرنخی از آینده بدست بیارن بعد دمبال این هستن که سرنوشت با اون ها رفتار رئوفانه ای داشته باشه یا اینکه از خدا میخوان که به اونها احساس امنیت کاذب میده که این به هیچ دردی نمیخوره