رد شدن به محتوای اصلی

امید و زهرا سعیدیان‌جو، از اعضای یک خانواده‌ دادخواه، به دادسرای انقلاب ایذه احضار شدند



 


در ادامه فشار‌ها بر خانواده‌های دادخواه، امید و زهرا سعیدیان‌جو، برادر و خواهر یکی از کشته شدگان اعتراضات سال ۱۴۰۱، پس از گذشت یک سال از تشکیل «اولین پرونده ساختگی» به دادسرا احضار شدند.

امید سعیدیان جو، برادر میلاد سعیدیان‌جو که در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایذه کشته شد، روز سه‌شنبه هفتم فروردین، با انتشار برگه احضاریه صادرشده از سوی شعبه دو دادسرای انقلاب اسلامی ایذه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «من و خانواده‌ام همچنان تحت فشاریم.»

امید سعیدیان‌جو اضافه کرد که پس از گذشت یک سال از اولین «پرونده ساختگی» همراه با خواهرش، زهرا دوباره احضار شدند.

امید و زهرا سعیدیان‌جو در اسفند ۱۴۰۱ در جریان برگزاری مراسم تولد بر سر مزار برادرشان، میلاد، بازداشت و پس از چند روز آزاد شدند.

به نوشته امید سعیدیان‌جو، آنها تاکنون در معرض «بازداشت‌های پی در پی همراه با شکنجه‌های روحی و جسمی» تا «وثیقه‌های سنگین و اخراج از محل کار» قرار داشته‌اند

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زهرا سعیدیان‌جو، خواهر میلاد سعیدیان‌جو، دو بار در سال گذشته بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده است.

احضاریه دادسرا با ذکر اسامی ۹ تن از جمله میلاد و زهرا سعیدیان‌جو، اتهام آنها را «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق شعارهای هنجارشکنانه»، «شرکت در تجمعات به نحو غیرقانونی»، «توهین به رهبری»، «تحریک و اغوا مردم به کشتار» و «اخلال گسترده در نظم عمومی» عنوان کرده است.

امید سعیدیان‌جو با اشاره به محرومیت متهمان این پرونده از داشتن وکیل برای دفاع در برابر «اتهامات سراسر دروغ» تاکید کرده است: «بعد از میلاد دیگه نفس‌ کشیدن هم برای ما شده زجر.»

میلاد سعیدیان‌جو، شهروند ۲۶ ساله اهل ایذه، روز ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد هدف گلوله قرار گرفت و جان باخت.

«آزار و اذیت» خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ به وسیله نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی بارها از سوی نهادهای حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفته است.

 

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کتاب چرا خدا وجود ندارد آرمین نوابی

دانلود کتاب چرا خدا وجود ندارد نوشته آرمین نوابی

اولین اعتصاب در سال جدید؛ کارگران راه آهن خراسان دست از کار کشیدند

    کارگران خط و ابنیه فنی در کرمان. آرشیو    کارگران راه آهن خراسان روز چهارشنبه اول فروردین، به دلیل پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود دست از کار کشیدند تا عملا نخستین اعتصاب کارگری در سال جدید را رقم بزنند. کانال تلگرامی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن نوشت که حقوق و مزایای آخر سال این کارکنان پرداخت نشده و با قرار گرفتن در ماه رمضان و ایام نوروز، آنها با مشکلات متعددی روبرو شده‌اند. مشکلات کارگران راه‌آهن تنها مربوط به یک استان خاص نیست و در بسیاری از استان‌ها این روند حاکم است. در این ارتباط، خبرگزاری ایلنا روز ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که شماری از کارگران پیمانکاری شاغل راه‌آهن که در بخش نگهداری از خطوط ریلی کار می‌کنند، می‌گویند: «بخشی از حقوق ماه گذشته را طلبکاریم و در عین حال، با سپری شدن روز مرد، عید مبعث و ۲۲ بهمن خبری از پرداخت مزایای این ایام نیست.» ایلنا تاکید کرده بود آن‌ها خواستار رفع تبعیض در پاداش، حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی و قرارداد مستقیم هستند. آن گونه که گزارش‌ها نشان می‌دهد، کارگران پیمانی راه آهن از مزد کمتر و شمار

حقوق پایمال شده مردم قشقایی

حقوق پایمال مردم قشقایی ها در بخش اول نگاهی بسیار مختصر به تاریخ قشقایی ها می اندازم و به معرفی ایل قشقایی می پردازم و در بخش دوم به حقوق سلب شده قشقایی ها توسط دولت جمهوری اسلامی ایران خواهم پرداخت. مردم قشقایی در تاریخ معاصر ایران قشقایی ها ترک زبان هستند و به گویشی از زبان های اغوز غربی تکلم می کنند، مرکز اصلی ایل قشقایی در استان فارس است.