رد شدن به محتوای اصلی

دادگاهی در آرژانتین جمهوری اسلامی را به «جنایت علیه بشریت» متهم کرد

 

 تجمع مردمی که با در دست داشتن تصاویر قربانیان بمب‌گذاری «آمیا» خواستار اجرای عدالت هستند – بوئنوس آیرس، آرژانتین ژوئیه ۲۰۱۳

 تجمع مردمی که با در دست داشتن تصاویر قربانیان بمب‌گذاری «آمیا» خواستار اجرای عدالت هستند – بوئنوس آیرس، آرژانتین

 

دادگاهی در آرژانتین حمله مرگبار سال ۱۹۹۲ به سفارت اسرائیل در بوئنوس‌آیرس و حمله سال ۱۹۹۴ به مرکز یهودیان «آمیا» را به جمهوری اسلامی منتسب و حکومت ایران را به همین دلیل به «جنایت علیه بشریت» متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از رسانه‌های آرژانتین، این دادگاه به رسانه‌‌ها اعلام کرده که اسناد موجود ثابت می‌کند جمهوری اسلامی با همکاری «جنبش تروریستی شیعی حزب‌الله لبنان» مرگبارترین حادثه تروریستی تاریخ آرژانتین را با بمب‌گذاری در مرکز یهودیان «آمیا» مرتکب شده و از همین رو حکومت ایران یک «دولت تروریستی» و عامل «جنایت علیه بشریت» است.

بمبگذاری مرکز همیاری یهودیان، آمیا، در سال ۱۳۷۳ روی داد که در آن ۸۷ نفر کشته و بیش از سیصد تن زخمی شدند، و ۴۰۰ مغازه و خانه آسیب دید. آرژانتین می‌گوید جمهوری اسلامی نقشه این بمب‌گذاری را کشید و حزب‌الله لبنان آن را اجرا کرد.

وزارت امور خارجه ایالات متحده ۲۸ تیر ۱۴۰۱ به مناسبت سالگرد انفجار مرکز جامعه یهودیان در بوئنوس‌ آیرس اعلام کرد «مقامات بلندپایه حکومت ایران مستقیماً در این حمله دست داشتند و حزب‌الله لبنان آن را به دستور رژیم ایران انجام داد.»

محسن رضایی و احمد وحیدی از مقام‌های جمهوری اسلامی که در دولت ابراهیم رئیسی نیز دارای سمت هستند، در ارتباط با بمب‌گذاری مرکز فرهنگی یهودیان بوئنوس آیرس در سال ۱۳۷۳ (۱۹۹۴) تحت تعقیب پلیس بین‌الملل، اینترپل، و تحت پیگرد دادگستری آرژانتین قرار دارند.

آلبرتو نیسمان، دادستان ویژه پرونده آمیا بود که پس از وارد کردن اتهام تبانی با جمهوری اسلامی به کریستینا فرناندز دو کرشنر رئیس جمهوری وقت آرژانتین در سال ۲۰۱۵ پیکر بی‌جانش با گلوله‌ای در سر، در حمام آپارتمان مسکونی وی پیدا شد.

حکومت ایران هرگونه مشارکت در حمله آمیا را انکار کرده و جلوی بازجویی از مقامات سابق دولتی را گرفته است. دو کشور در سطح کاردار با هم ارتباط دیپلماتیک دارند.


نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کتاب چرا خدا وجود ندارد آرمین نوابی

دانلود کتاب چرا خدا وجود ندارد نوشته آرمین نوابی

اولین اعتصاب در سال جدید؛ کارگران راه آهن خراسان دست از کار کشیدند

    کارگران خط و ابنیه فنی در کرمان. آرشیو    کارگران راه آهن خراسان روز چهارشنبه اول فروردین، به دلیل پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود دست از کار کشیدند تا عملا نخستین اعتصاب کارگری در سال جدید را رقم بزنند. کانال تلگرامی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن نوشت که حقوق و مزایای آخر سال این کارکنان پرداخت نشده و با قرار گرفتن در ماه رمضان و ایام نوروز، آنها با مشکلات متعددی روبرو شده‌اند. مشکلات کارگران راه‌آهن تنها مربوط به یک استان خاص نیست و در بسیاری از استان‌ها این روند حاکم است. در این ارتباط، خبرگزاری ایلنا روز ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که شماری از کارگران پیمانکاری شاغل راه‌آهن که در بخش نگهداری از خطوط ریلی کار می‌کنند، می‌گویند: «بخشی از حقوق ماه گذشته را طلبکاریم و در عین حال، با سپری شدن روز مرد، عید مبعث و ۲۲ بهمن خبری از پرداخت مزایای این ایام نیست.» ایلنا تاکید کرده بود آن‌ها خواستار رفع تبعیض در پاداش، حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی و قرارداد مستقیم هستند. آن گونه که گزارش‌ها نشان می‌دهد، کارگران پیمانی راه آهن از مزد کمتر و شمار

حقوق پایمال شده مردم قشقایی

حقوق پایمال مردم قشقایی ها در بخش اول نگاهی بسیار مختصر به تاریخ قشقایی ها می اندازم و به معرفی ایل قشقایی می پردازم و در بخش دوم به حقوق سلب شده قشقایی ها توسط دولت جمهوری اسلامی ایران خواهم پرداخت. مردم قشقایی در تاریخ معاصر ایران قشقایی ها ترک زبان هستند و به گویشی از زبان های اغوز غربی تکلم می کنند، مرکز اصلی ایل قشقایی در استان فارس است.