رد شدن به محتوای اصلی

گزارشی از آخرین وضعیت زندانیان سیاسی محبوس در بند پنجم زندان شیبان اهواز


 

خبرگزاری هرانا – زندانیان سیاسی محبوس در بند پنجم زندان شیبان اهواز، دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم سپری میکنند. غلامحسین کلبی، عبدالامام زائری، عبدالزهرا هلیچی، محمد مؤمن تیماس، جابر صخراوی، یحیی ناصری، محمد علی عموری، سید جابر البوشوکه، سید مختار البوشوکه، فارس رماحی، محمدرضا مقدم، محمد لویمی، حسن سواری، علی حلفی، علی صیاحی، ایوب پرکار و حسین صبحان، ۱۷ تن از این زندانیان هستند که علیرغم حال نامساعد جسمانی، کماکان از رسیدگی پزشکی مناسب نیز محروم‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زندانیان سیاسی محبوس در بند ۵ زندان شیبان اهواز، دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در این بند سپری میکنند.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، اخیرا به دستور محمد نیازی، مدیر داخلی زندان شیبان اهواز، برخی از زندانیان جرائم عمومی به بند ۵ این زندان که محل نگهداری زندانیان سیاسی است، منتقل شده اند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این زندانیان ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “بند ۵ زندان شیبان اهواز گنجایش نگهداری از نهایتا ۵۰ زندانی را دارد، اما اکنون با حضور زندانیان جرائم خشن، شمار زندانیان ساکن در این بند به ۷۰ نفر رسیده است. محدودیت شدید فضا و تراکم بالای جمعیت، احتمال بروز درگیری میان زندانیان را افزایش داده است.”

هویت هفده تن از این زندانیان محبوس در این بند، محمدعلی عموری، مختار البوشوکه، جابر البوشوکه، عبدالامام زائری، علی حلفی، یحیی ناصری، علی صیاحی، ایوب پرکار، غلامحسین کلبی، عبدالزهرا هلیچی، فارس عموری (رماحی)، محمدرضا مقدم، محمد مؤمنی تیماس، حسین سبحان نصاری، جابر صخراوی، محمد لویمی و حسن سواری توسط هرانا احراز شده است. آنها علیرغم اینکه از مشکلات متعدد جسمانی همچون بیماری های قلبی، عفونت در برخی از نواحی بدن و اختلالات گوارشی رنج میبرند، کماکان از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان نیز محروم هستند.

در خصوص این زندانیان گفتنی است، علی حلفی در سال ۸۴ در خصوص پرونده موسوم به “انفجار در خیابان سلمان فارسی اهواز”به همراه شماری از شهروندان عرب این شهر بازداشت شد و نهایتا توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز از بابت اتهام «محاربه» به ۳۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.

ایوب پرکار دیماه ۱۳۸۷ بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب تهران با اتهام محاربه به اعدام محکوم شد. حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر استان به ۲۰ سال حبس تعزیری تقلیل پیدا کرد.

غلام‌حسین کلبی، زندانی شصت و پنج ساله در تاریخ ۱۹ دی‌ماه ۱۳۷۹ به همراه سعید ماسوری به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران در شهرستان دزفول بازداشت و در سال ۱۳۸۱ در دادگاه انقلاب تهران با اتهام محاربه به اعدام محکوم شد ولی در ‌‌‌‌نهایت حکم وی به حبس ابد تقلیل پیدا کرد.

محمدرضا مقدم نیز توسط دادگاه انقلاب اهواز به اتهام سرکردگی و عضویت در گروه باغی به اعدام محکوم شد و حکم صادره در دیوان عالی کشور در دست بررسی است.

جابر سخراوى در دادگاه انقلاب اهواز توسط «قاضی شعبونی» به اتهام «اقدام علیه امنیت کشور از طریق محاربه» به ۱۴ سال و شش‌ماه حبس تعزیری محکوم شد و این حکم در شعبه ۱۶ دادگاه تجدیدنظر اهواز به ۱۲ سال و پنج‌ماه حبس تقلیل پیدا کرد.

محمد لویمی، زندانی سیاسی پیشتر توسط دادگاه به ۹ ماه حبس محکوم شده است. این زندانی در حال گذراندن ششمین ماه از دوران حبس خود در بند ۵ زندان شیبان اهواز است.

سید مختار آلبوشوکه و سید جابر آلبوشوکه اسفندماه ۸۹ بازداشت و توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز بابت اتهامات محاربه و افساد فی الارض به اعدام محکوم شدند. این حکم چندی بعد به حبس ابد تغییر پیدا کرد.

محمدعلی عموری دی ماه ۱۳۹۲ توسط دادگاه انقلاب بابت اتهام محاربه به اعدام محکوم شد و این حکم مدتی بعد به حبس ابد تغییر کرد.

عبدالزهرا هلیجی و عبدالامام زائری در سال ١٣٨۴ بازداشت شدند. این دو نفر به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، محاربه باخدا و إفساد فی الارض، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اهواز به حبس ابد محکوم شدند.

علی حلفی و یحیی ناصری در سال ١٣٨۴ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، محاربه باخدا و إفساد فی الارض از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اهواز به ترتیب به ۳۰ سال حبس و حبس ابد محکوم شدند.

محمد مومنی تیماس به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه انقلاب اهواز به پنج سال حبس محکوم و اواخر سال گذشته جهت اجرای حکم حبس خود به زندان شیبان اهواز منتقل شد.

علی صیاحی، زندانی ۴۶ ساله نیز چهارمین سال از دوران محکومیت ۱۰ سال حبس خود را در زندان شیبان اهواز می‌گذراند.

فارس رماحی ۲۸ ساله، مجموعا به ۵۰ سال حبس محکوم شده و در حال سپری کردن پنجمین سال از دوران محکومیت خود است. حسین سبحان نصاری نیز به ۸ سال زندان محکوم شده است.

حسن سواری زندانی ۴۱ ساله نیز محکومیت ۱۱ ساله خود را در زندان شیبان اهواز سپری میکند.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کتاب چرا خدا وجود ندارد آرمین نوابی

دانلود کتاب چرا خدا وجود ندارد نوشته آرمین نوابی

اولین اعتصاب در سال جدید؛ کارگران راه آهن خراسان دست از کار کشیدند

    کارگران خط و ابنیه فنی در کرمان. آرشیو    کارگران راه آهن خراسان روز چهارشنبه اول فروردین، به دلیل پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود دست از کار کشیدند تا عملا نخستین اعتصاب کارگری در سال جدید را رقم بزنند. کانال تلگرامی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن نوشت که حقوق و مزایای آخر سال این کارکنان پرداخت نشده و با قرار گرفتن در ماه رمضان و ایام نوروز، آنها با مشکلات متعددی روبرو شده‌اند. مشکلات کارگران راه‌آهن تنها مربوط به یک استان خاص نیست و در بسیاری از استان‌ها این روند حاکم است. در این ارتباط، خبرگزاری ایلنا روز ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که شماری از کارگران پیمانکاری شاغل راه‌آهن که در بخش نگهداری از خطوط ریلی کار می‌کنند، می‌گویند: «بخشی از حقوق ماه گذشته را طلبکاریم و در عین حال، با سپری شدن روز مرد، عید مبعث و ۲۲ بهمن خبری از پرداخت مزایای این ایام نیست.» ایلنا تاکید کرده بود آن‌ها خواستار رفع تبعیض در پاداش، حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی و قرارداد مستقیم هستند. آن گونه که گزارش‌ها نشان می‌دهد، کارگران پیمانی راه آهن از مزد کمتر و شمار

حقوق پایمال شده مردم قشقایی

حقوق پایمال مردم قشقایی ها در بخش اول نگاهی بسیار مختصر به تاریخ قشقایی ها می اندازم و به معرفی ایل قشقایی می پردازم و در بخش دوم به حقوق سلب شده قشقایی ها توسط دولت جمهوری اسلامی ایران خواهم پرداخت. مردم قشقایی در تاریخ معاصر ایران قشقایی ها ترک زبان هستند و به گویشی از زبان های اغوز غربی تکلم می کنند، مرکز اصلی ایل قشقایی در استان فارس است.