رد شدن به محتوای اصلی

بازداشت ۱۴۱ شهروند در ماه می‌۲۰۲۴ توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران

 

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی ماه می‌۲۰۲۴ دست‌کم ۱۴۱ شهروند که هویت کامل آنها احراز شده است در کل ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند. بیشترین آمار بازداشت‌ها مربوط به شهروندان کُرد می‌باشد که ۸۰ مورد ثبت شده است.

بر طبق این گزارش، دست‌کم ۸۰ شهروند کُرد، ۱۸ شهروند بلوچ، ۱۱ شهروند تُرک و همچنین ۱۴ زن و ۳ کودک و ۵ معلم و دانشجو در ماه می‌توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و یا ربوده شده‌اند.


تفکیک شهروندان بازداشت شده بر حسب استان

بر طبق این گزارش بیشترین بازداشت شهروندان در استان استان آذربایجان‌غربی (ارومیه) با ۵۸ مورد ثبت شده‌است و در استان‌های سیستان و بلوچستان با ۱۸ مورد، کُردستان ۱۲ مورد و آذربایجان‌شرقی نیز ۱۰ مورد بازداشت شهروندان ثبت شده است.


استان آذربایجان‌غربی (ارومیه): ۵۸ مورد ( ۵۷ شهروند کُرد و ۱ شهروند تُرک)
استان سیستان و بلوچستان: ۱۸ مورد
استان کُردستان (سنندج): ۱۲ مورد
استان آذربایجان‌شرقی: ۱۰ مورد
استان کرمانشاه (کرماشان): ۷ مورد
استان گیلان: ۶ مورد
استان تهران: ۵ مورد
استان کرمان: ۴ مورد (۳ شهروند بلوچ و ۱ شهروند فارس)
استان‌ خراسان رضوی: ۳ مورد (۲ شهروند فارس و ۱ شهروند کُرد)
استان‌های ایلام، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و قزوین: هر کدام ۳ مورد
استان‌‌های لرستان، مازندران، هرمزگان، خوزستان، اردبیل و اصفهان: هر کدام ۱ مورد
 

٧٠٪ شهروندان بازداشت شده شهروندان کُرد و بلوچ بوده‌اند


با استناد به آمار هه‌نگاو،طی ماه می‌دست‌کم ۸۰ شهروند کُرد توسط نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند که این آمار معادل ۵۷٪ کل شهروندان بازداشت شده در سراسر ایران طی ماه گذشته می‌باشد. 

در ماه می‌دست‌کم ۱۸ شهروند بلوچ معادل ۱۳٪ کل موارد و ۱۱ شهروند تُرک نیز توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.

 

بازداشت اقلیت‌های دینی و مذهبی

بازداشت پیروان اقلیت‌های مذهبی و دینی در ماه می‌نسبت به ماه‌های گذشته بیشتر بوده و در این ماه ۱۲ فعال اهل سنت که ۴ نفر از آنها به نام‌های حسین علیمرادی اهل سنندج، هادی یوسف‌پور اهل پیرانشهر، عبدالله برزگر اهل سردشت و نبی ویسی اهل جوانرود از فعالین کُرد بوده‌اند بازداشت شده‌اند. دست‌کم ۸ فعال مذهبی بلوچ نیز به نام‌های عبدالاحد، هادی نارویی ۱۷ ساله، اویس، رفیع‌الله، ولید، سعید سیاهی ۱۶ ساله، محب‌الله و زاهد اهل شهرهای چابهار، راسک و ایرانشهر نیز بازداشت شده‌اند.

همچنین سه فعال بهایی به نام‌های سپیده رشیدی ساکن اهواز، نازیلا خانی‌پور و پسرش وصال هروی ساکن رشت در ماه می‌توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.


بازداشت ۱۴ زن و ۳ کودک در ماه می‌۲۰۲۴


با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی ماه گذشته میلادی دست‌کم ۱۴ فعال زن در سراسر ایران توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده‌اند که معادل ۱۰٪ آمار کل بازداشتی‌ها در این ماه می‌باشد.

مطهره گونه‌ای از تهران، سمیه قادرپور از پیرانشهر، فرنگیس فتحی و اکرم کوخیان از ملکان، سوسن حسن‌زاده و افسانه شاهی از بوکان، مرضیه مومنی از مشهد، سودابه وهابی از چالوس، سپیده رشیدی از اهواز، سما عموشاهی از اصفهان، نازیلا خانی‌پور از رشت، مریم محمودآبادی از سیرجان، هه‌تاو اکرمی از تکاب و زهرا نبی‌زاده از مهاباد ۱۴ زنی هستند که در ماه می‌توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و هویت آنها برای هه‌نگاو احراز شده است.


همچنین در این بازه زمانی دست‌کم سه کودک زیر ۱۸ توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد‌اند که دو نفر از آنها از شهروندان بلوچ و یک نفر نیز کُرد بوده‌ است. مبین شیخه‌پور ۱۶ ساله و اهل مهاباد، سعید سپاهی ۱۶ ساله و اهل چابهار و هادی نارویی ۱۷ ساله و اهل ایرانشهر سه کودکی هستند که در ماه گذشته میلادی بازداشت شده‌اند.


بازداشت دست‌کم ۵ معلم و دانشجو در ماه می‌۲۰۲۴

طی ماه می‌۲۰۲۴ فشار نهادهای امنیتی بر معلمان و دانشجویان افزایش یافته و دست‌کم ۳ دانشجو و ۲ معلم و استاد دانشگاه توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.

اسامی معلمان و اساتید بازداشت شده؛ 

۱ـ محمد سعیدی ابوالحساقی از لردگان
۲ـ صادق زیبا کلام از تهران


اسامی دانشجویان بازداشت شده؛

۱ـ مطهره گونه‌ای از تهران

۲ـ محمد داوری از دهدشت
۳ـ آرمان مرادی از دیواندره

 

بازداشت دست‌کم ۸ نفر از فعالین رسانه‌ای در ماه می

طی ماه گذشته میلادی دست‌کم ۷ نفر از روزنامه‌نگاران و فعالین رسانه‌ای در شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند که هویت آنها به شرح زیر است؛

۱ـ محمد سارانی از زاهدان
۲ـ هژار محمودی از پیرانشهر
۳ـ دلشاد شاداب از اشنویه
۴ـ باسط قادرزاده از اشنویه
۵ـ طاهر حاجی‌پور از اشنویه
۶ـ سمیع محمودی اقدم از اشنویه
۷ـ حسن عباسی از بندرعباس
۸ـ هژار رحیمی از مهاباد


بازداشت نویسندگان و هنرمندان

طی ماه می‌۲۰۲۴ دست‌کم ۵ هنرمند به نام‌های هادی لاوه از اشنویه، برزین جعفری از گیلانغرب، وفا احمدپور و دانیال مقدم از تهران و کامیار بامداد از تالش توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.

همچنین جمشید عزیزی شاعر اهل شهرستان آستارا جهت سپری نمودن دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان منتقل شده است

 

 

هویت تمامی این ۱۴۱ مورد در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو ثبت شده است. استفاده از این آمار با ذکر منبع مجاز است. این آمار تنها مواردی را در بر می‌گیرد که هویت کامل آنها برای هه‌نگاو احراز شده است.

 

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کتاب چرا خدا وجود ندارد آرمین نوابی

دانلود کتاب چرا خدا وجود ندارد نوشته آرمین نوابی

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت آگاه صادقی، شهروند بهائی

        خبرگزاری هرانا – آگاه صادقی، شهروند بهائی ساکن بوکان علیرغم گذشت حدود سه هفته از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد. بی خبری از وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان وی را در پی داشته است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آگاه صادقی، شهروند بهائی کماکان در بازداشت بسر میبرد. یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “آقای صادقی حدود سه هفته پیش توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شد. پیگیری نزدیکان این شهروند بهائی جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت و محل نگهداری وی تاکنون بی نتیجه بوده است، امری که به افزایش نگرانی های خانواده این شهروند منجر شده است.” بر اساس گزارشاتی که به دست هرانا رسیده است، ماموران پس از بازداشت این شهروند، به منزل شخصی وی مراجعه کرده و ضمن تفتیش محل، برخی از لوازم شخصی او و خانواده اش را ضبط کرده اند. شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق

بهشت بهانه ای برای جهنم کردن دنیاست

چون درک و فهم ما از زندگی خیلی ناچیز هست و میدونیم که هر لحظه ممکنه یک مصیبتی به ما وارد بشه زندگی توی همچین شرایطی خیلی دشوار و نگران کننده هست و ما براش یک راه حل میسازیم مردم میرن از فال گیر ها و آخوندها میپرسن تا یک سرنخی از آینده بدست بیارن بعد دمبال این هستن که سرنوشت با اون ها رفتار رئوفانه ای داشته باشه یا اینکه از خدا میخوان که به اونها احساس امنیت کاذب میده که این به هیچ دردی نمیخوره